Gisteren een stukje door de stad geslenterd. Warm, erg warm maar Uzbekistan zal nog wel warmer zijn. Vroeg vertrokken om de Salomo-Too te beklimmen. Deze berg midden in de stad is een bekend islamitisch bedevaarts oort. Vanaf de bult van 250 meter hoog heb je een mooi uitzicht over de stad. Er hangt een walm van rook en uitlaatgas boven de huizen. Op straat nivo zie je dat niet zo, je ruikt het alleen.

Ik was eigenlijk op zoek naar het zwembad dat ik op de heenweg gezien had maar ik zag bij een hotel twee BMW motoren staan. Waren twee nederlanders die ook met de container naar Kazagstan zijn gegaan. Zij wilden de Pamir-highway gaan rijden in Tadjikistan. Een paar dagen geleden hoorden we al dat het daar een beetje onrustig is.  Zij hebben ook besloten om er niet heen te gaan en eerder naar Uzbekistan te rijden. Arie, nog een Nederlander uit de container, is wel die kant op gegaan maar is halverwege teruggestuurd door een militaire post. Hij is nu ergens in Uzbekistan.

Morgen vertrekken we als groepje naar de grensovergang. Wel makkelijk als je samen de formulieren in het Russisch uit kan vogelen. Misschien dat we een paar dagen samen rijden.

Maar eerst even mn lunch van soep (schaap, rijst, aardappel) en manti (plakkerige pastavellen, gevuld met schaap) wegwerken. En dan naar het zwembad.

Comments are closed.