Ondertussen in Odesa beland. De afgelopen dagen veel kilometers gemaakt. Van Astrahkan naar Volgograd naar een of ander gat naar Berdyansk naar Odesa.

De afstanden tussen de steden in Rusland zijn groot, maar dat wisten we. Tussen Astrakhan en Volgograd krijgt de motor van Barro problemen met de oliedruk. Af en toe brandt het lampje even. In Volgograd gaat ie alleen niet meer uit. Gelukkig is het een grote stad, 1,5 miljoen mensen. We weten van andere motorrijders die hier geweest zijn dat er een goede motorgarage moet zijn.

In Volgograd zoeken we een beroemde fontein die in verschillende oorlogfilms voorkomt. De coordinaten die ik in mijn gps heb stuurt ons naar het treinstation. In ons beste Russisch proberen we de fontein te vinden. Na een uur zoeken gaan we maar naar het beeld van Moeder des Moederland te gaan. Deze is makkelijk te vinden omdat het beeld van 80meter hoog op een heuvel staat. Het monument is ter nagedachtenis van de ruim 1 miljoen mensen die hier in de oorlog omgekomen zijn.

We overnachten in een “buitenwijk” van Volgograd. De buurt is vervallen, wegen zijn slecht asfalt als ze al verhard zijn. Maar het hotel is netjes en nieuw.

De volgende dag wordt in de garage de motor bestudeerd. Het probleem is het oliefilter dat dicht zit. Een nieuw filter is alleen in Rostov te krijgen, zo’n 450km uit de buurt. Omdat we daar toch langskomen wordt er een tijdelijk filter geknutseld van een autofilter en wat lijm. In de loopm van de middag rijden we Volgograd uit. Tegen zonsondergang komen we langs een “hotel”. Het is een parkeerplaats voor truckers maar ze verhuren ook bedden in oude barakken. Beter dan niks en het is redelijk schoon op een enkele muis na.

 

 

 

 

 

 

 

In Rostov een nieuw filter gehaald en de grens over naar de Oekraine.

Vlak voor Berdyansk krijg ik een lekke achterband, er zit een klein spijkertje in. We wisselen de binnenband voor mijn reserve en rijden verder. De band laten we plakken voor 2 euro.

Het is nog 600km tot Odesa. Er lijkt geen eind te komen aan de velden met zonnebloemen, graan en mais. De kilometers gaan maar langzaam voorbij. Tegen 20uur komen we aan in Odesa waar we in de chaos van de binnenstad een goedkoop hotel zoeken. Nu zijn er in Odesa geen goedkope hotels blijkbaar.

Barro en ik besluiten hier een dagje rust te nemen en de stad te bekijken. Luuk en Toin rijden de volgende dag door naar Moldavie.

One Response so far.

  1. Renate schreef:

    Hee Janneman,

    HOestie? al een beetje in de buurt? zet 31-8 15:00 uur in je agenda, dan is het tijd om het stof weg te spoelen en sterke verhalen natuurlijk
    See you when you get here

    Renate