<-Straat in Tashkent

 

Zit ondertussen alweer een paar dagen in Uzbekistan. Ben met Toin, Luuk en Barro de grens over gegaan. De burocratie viel best mee. We stonden een kwartier voor de grens open ging als eerste voor het hek. Kirgizie uit was binnen 5 minuten gebeurd, stempel in het paspoort en een fijne reis verder. Uzbekistan in was wat meer werk. Voor de invoer van de motor moest een formulier in tweevoud worden ingevuld. Die werd weer door een douane ambtenaar in de computer ingevoerd, vervolgens met dat briefje naar het volgende loket waar je met de hand in een groot boek werd geschreven… Twee uur later stonden we aan de andere kant van het hek.

Door naar Tashkent. Stad van bijna 3 miljoen mensen. Van de rand van de stad tot het centrum is het een kilometer of 10. Het verkeer is er chaotisch maar als je net zo rijd als zij gaat het vanzelf. Als een weg 4 rijbanen heeft maar er staan alleen kleine autotjes dan kunnen ze met 6 breed vooraan staan!

Toin, Luuk en Barro rijden de volgende dag door naar Samarkand, ik blijf een dagje in Tashkent. Als onze planningen niet wijzigen komen we elkaar ik Khiva weer tegen en gaan we als groepje naar de Aralzee en de grenz met Kazagstan.

Zit nuiIn Samarkand, de vroegere hoofdstad van deze regio. De bekendste trekpleisters zijn de mausoleums en medressen. Een medresse is een oude Koranschool. Vierkant gebouw met studentenkamers rond een binnenplaats. Tegenwoordig is het vooral toeristisch waar je als buitenlander 10 x zoveel toegang betaald als een Uzbek.

Morgen verder naar Buykhara.

One Response so far.

 1. Bart Schellevis schreef:

  Ha die Jan,

  Eindelijk heb ik door hoe deze site werkt!
  Al een paar keer eerder gekeken, maar ik had niet door hoe ik je schrijverij kon openen. Ik zag alleen je route dwars door de middle of nowhere. Nu heb ik je verhalen wel gelezen. Prachtig avontuur hoor. Maar je hebt nog een flink stuk voor de boeg zie ik.
  Nog mooie (motor)meiden tegengekomen? haha.
  Hele goede reis en hou alles heel hè.
  Groet, Bart.